Supportformulär

info-symbol

Vissa supportärenden får vänta till augusti

På grund av semestrar kommer vissa supportärenden gå att lösa först i början av augusti (vecka 31). Exempel på ett sådant ärende är borttagning av pågående återrapporteringstillfällen, eftersom det kräver samtidig åtgärd i ECM och portalen.

 

Det är förstås helt okej att skicka in sådana ärenden även under juli månad, i så fall meddelar vi att det sätts på paus och löser det i augusti när utvecklare från båda sidor är på plats. Tack för er förståelse.

Innan du kontaktar supporten, vänligen läs instruktionerna i Internt användarstöd. Supportformuläret ska fungera i alla webbläsare.

För att kontakta Prismas tekniska support behöver du skicka in ett supportärende. Klicka på knappen "Gå till supportformuläret" för att komma till formuläret. Kort efter att du skickat in supportärendet kommer du att få en bekräftelse till den e-postadress du angivit i ärendet.

Visar sig inga fält på sidan för supportformuläret? I vissa webbläsare kan man behöva rensa cachen för att ladda om sidan. Prova snabbkommandot Ctrl+F5 för att rensa cache. Om det inte fungerar, se webbläsarens inställningar för cache eller prova en annan webbläsare.