Supportformulär

info-symbol

Prismas tekniska support tar semester v. 29-30

Supporten stänger fredagen 16 juli och öppnar igen måndagen 2 augusti. Under tiden kommer det alltså inte finnas något sätt att kontakta supporten. De flesta i Prismaförvaltningen har semester v. 29-30. Från och med vecka 31 går det återigen att kontakta supporten som vanligt.


Kommer du jobba under de här veckorna och vill ha kontaktuppgifter direkt till de av Prismas utvecklare som är på plats kan du skicka in ett supportärende så försöker vi lösa det.

Innan du kontaktar supporten, vänligen läs instruktionerna i Internt användarstöd. Supportformuläret ska fungera i alla webbläsare.

För att kontakta Prismas tekniska support behöver du skicka in ett supportärende. Klicka på knappen "Gå till supportformuläret" för att komma till formuläret. Kort efter att du skickat in supportärendet kommer du att få en bekräftelse till den e-postadress du angivit i ärendet.

Visar sig inga fält på sidan för supportformuläret? I vissa webbläsare kan man behöva rensa cachen för att ladda om sidan. Prova snabbkommandot Ctrl+F5 för att rensa cache. Om det inte fungerar, se webbläsarens inställningar för cache eller prova en annan webbläsare.