Prisma användarstöd logga

Systemkrav för Prisma

Grundläggande systemkrav

Prisma är ett webbaserat ansöknings- och granskningssystem. Grundkravet är därför att din dator är ansluten till internet. Prisma är byggt för att fungera med persondatorer och vi garanterar inte full funktionalitet på telefoner och surfplattor.

Prismas utseende kan påverkas negativt om du har låg upplösning på din skärm. Använd därför så hög upplösning som möjligt med systemet. Funktionaliteten påverkas inte av låg upplösning, men du kan behöva scrolla för att se allt innehåll på skärmen.

Vilka webbläsare fungerar med Prisma?

Prisma ska fungera oavsett vilken webbläsare du använder. Vid användning av äldre versioner av Internet Explorer kan problem uppstå med Javascript-baserade funktioner som popup-fönster och tabeller. Vi rekommenderar att du alltid uppgraderar din webbläsare till senaste versionen.

För att kontrollera vilken version av Internet Explorer du använder klickar du på menyn Hjälp och sedan Om Internet Explorer:

Versionsnumret måste vara minst 10 och uppåt för att alla funktioner i Prisma ska fungera utan problem.

Om du har möjlighet bör du kryssa i rutan Installera nya versioner automatiskt. Då kommer du alltid ha den senaste versionen installerad med alla aktuella säkerhetsuppdateringar.

Ska jag tillåta popup-fönster för Prisma?

Ja, du måste tillåta popup-fönster för Prisma. I de flesta webbläsare finns en funktion för att tillåta popup-fönster från en specifik webbplats, lägg till https://prisma.research.se som godkänd sajt för att visa popup-fönster. Prisma öppnar ibland länkar i ny flik, exempelvis ansökansutkastet.

Vilka PDF-läsare fungerar med Prismas PDF-filer?

Vi rekommenderar Adobe Acrobat och Acrobat Reader av version 7 och senare för användning med PDF-funktionerna i Prisma.

Varför fungerar Prisma dåligt på mobiltelefonen/läsplattan?

Prisma är i dagsläget inte anpassat för mindre skärmar som exempelvis mobiltelefoner eller surfplattor och vi kan inte garantera full funktionalitet eller en bra användarupplevelse på dessa plattformar. Vi rekommenderar därför att du använder Prisma med en dator.

Hjälpte sidan dig?

Senast uppdaterad: