Prisma användarstöd logga

Huvudrubrik

Innehåll

Portalanvändare

Portalanvändare


Sidan portalanvändare listar samtliga interna användare (finansiärsanvändare) som har synkats över från Prisma ECM för samtliga finansiärer i Prisma. Denna vy används för att dela ut portalövergripande behörigheter som ger rättigheter att arbeta med systemadministration som påverkar samtliga finansiärer. Normalt sett är det endast Prismas förvaltningsorganisation, i första hand Prismas tekniska support, som innehar dessa behörigheter.

Hantera behörigheter

Behörighetshantering portaladmin


Genom att klicka redigera på en rad i tabellen kan du hantera behörigheter för en finansiärsanvändare. Det finns ett antal behörighetsgrupper på den portalövergripande nivån som kan hanteras i denna vy. Förutom dessa behörighetsnivåer finns ett antal behörigheter på finansiärsnivå som delas ut under finansiärsadministrationen för respektive finansiär.

Följande behörighetsgrupper hanteras i denna vy.

Portalövergripande behörigheter

Behörighetsroll

Beskrivning

Portaladministratör

 

 

Denna behörighet är den högsta behörighet som kan delas ut i Prisma portal. Den innefattar även samtiga övriga behörigheter på portal- och finansiärsnivå. Detta innebär att den som får behörighet Portaladministratör har tillgång till samtliga administrationsgränssnitt i portalen.

Intressentadministratör

 

 

 

Intressentadministratören har rättigheten att redigera viss metadata på intressenters konto (exempelvis byta e-postadress), samt skicka ny aktiveringslänk och hantera användaren i intressentregistret (exempelvis inaktivera eller ta bort användaren). Denna behörighet är främst till för att supporten ska kunna lösa problem som intressentera har med sina personkonton.

Språkadministratör

 

 

Språkadministratören har specifik behörighet att arbeta med portalens språknycklar och göra ändringar i dem. Syftet med rollen är att en person med uppgift att hantera språket i portalen, exempelvis en översättare, ska kunna göra detta utan att få någon övrig administratörsbehörighet.

Driftadministratör

 

 

Driftadministratören har tillgång till sidan Driftstatus under portaladministrationen. Syftet med denna roll är att personer som arbetar i Prismasupporten, exempelvis tillfälliga konsulter, ska kunna nå denna portalövergripande vy utan att få någon övrig administratörsbehörighet.

Organisationsadministratör

 

 

Organisationsadministratören har behörighet för organisationskontona på samma sätt som intressentadministratören har för personkontona. Det vill säga att rollen kan inaktivera/aktivera konton, ta bort konton och ända viss metadata för att hjälpa organisationer att lösa problem med deras konton.

Hittar du inte vad du söker i användarstöd eller vanliga frågor?

Senast uppdaterad:

$publish.displayName

Nyheter

Driftsinformation

Systemet fungerar utan kända driftstörningar