Systemkrav för Prisma

Grundläggande systemkrav

Prisma är ett webbaserat ansöknings- och granskningssystem. Grundkravet är därför att din dator är ansluten till internet. Prisma är byggt för att fungera med persondatorer (PC) och vi garanterar i dagsläget inte funktionaliteten på telefoner och surfplattor.

Prismas utseende kan påverkas negativt om du har låg upplösning på din skärm. Använd därför så hög upplösning som möjligt med systemet. Funktionaliteten påverkas inte av låg upplösning, men du kan behöva scrolla för att se allt innehåll på skärmen.

Vilka webbläsare fungerar med Prisma?

Prisma är byggt för att fungera med Microsoft Internet Explorer (version 10 och framåt ) och Google Chrome. Vid användning av äldre versioner av Internet Explorer kan problem uppstå med Javascript-baserade funktioner som popup-fönster och tabeller. Vi rekommenderar att du alltid uppgraderar din webbläsare till senaste versionen.

Använd inte Firefox då den inte är kompatibel med filuppladdaren.

För att kontrollera vilken version av Internet Explorer du använder klickar du på menyn Hjälp och sedan Om Internet Explorer:


Versionsnumret måste vara minst 10 och uppåt för att alla funktioner i Prisma ska fungera utan problem.


Om du har tillåtelse från systemadministratören att göra detta bör du kryssa i rutan Installera nya versioner automatiskt. Då kommer du alltid ha den senaste versionen installerad med alla aktuella säkerhetsuppdateringar.

Ska jag tillåta popup-fönster för Prisma?

Ja, du måste tillåta popup-fönster för Prisma. I de flesta webbläsare finns en funktion för att tillåta popup-fönster från en specifik webbplats, lägg till https://prisma.research.se som godkänd sajt för att visa popup-fönster. Exempelvis ansökansutkastet öppnas i ny flik.

Vilka PDF-läsare fungerar med Prismas PDF-filer?

Vi rekommenderar Adobe Acrobat och Acrobat Reader av version 7 och senare för användning med PDF-funktionerna i Prisma. I vissa fall kan det uppstå problem med att PDF-filer som har laddats upp i formuläret inte visas direkt i formulärsvyn. Detta beror oftast på att ingen PDF-plugin, eller en gammal version, har installerats i webbläsaren. Om du är osäker på om filerna verkligen har laddats upp kan du klicka på knappen Välj och välja att Förhandsgranska som PDF för att se så att allt material finns med.

Varför fungerar Prisma dåligt på mobiltelefonen/läsplattan?

Prisma är i dagsläget inte anpassat för mobiltelefoner eller surfplattor. Vi garanterar därför inte funktionaliteten på dessa plattformar. Om du har problem med att använda Prisma på din mobiltelefon rekommenderar vi att du istället använder en dator.

Hittar du inte vad du söker i användarstöd eller frågor och svar?

Senast uppdaterad: 2018-04-18

FORMAS

Drottninggatan 89, Box 1206, 111 82 Stockholm. Telefon: 08-775 40 00.

FORTE

Östra Järnvägsgatan 27, Box 894, 101 37 Stockholm. Telefon: 08-775 40 70.

VETENSKAPSRÅDET

Västra Järnvägsgatan 3, Box 1035, 101 38 Stockholm. Telefon: 08-546 44 000.