Granskning

Här kan du som är medlem i en beredningsgrupp hos någon av finansiärerna hitta svar på en del av dina frågor. De flesta instruktionerna för arbetet som granskare med Prisma verktyg finns annars under användarstödet för granskare.

Innehåll

När får jag mitt arvode?

Vid fliken Arvoden till vänster när du klickat på Granskning kan du se om di handläggare har godkänt ditt arvodesunderlag. När detta har skett skickas det till ekonomiavdelningen hos den aktuella finansiären. Därefter görs själva utbetalningen. Kontakta din handläggare för mer specifik information i just ditt fall.

Var är Anslagstavlan?

Klicka på namnet på beredningsgruppens i vänstermenyn. Då kommer du till beredningsgruppens startsida. Där ser du de olika datumen för beredningsprocessen står, samt uppe till höger den så kallade Anslagstavlan. Där lägger din handläggare upp dokument som hör till ditt arbete som granskare. Läs mer om anslagstavlan och datum häröppnas i nytt fönster och se nedan bild.

Jag får bara felmeddelande att jag inte har behörighet när jag klickar för att utföra min granskning?

Om du får meddelandet när du klickar på länken i mailet, betyder det att du ännu inte skapat ett fullständigt konto i Prisma. Kontrollera att du blivit inbjuden till den mailadress du önskar skapa ett konto i Prisma med. Om du redan har ett konto i Prisma, be personen du blivit inbjuden av att skicka om granskningsinbjudan till den rätta mailadressen istället.

För att slutföra registrering av konto med den mailadressen du fått inbjudan till, vänligen klicka här för att se hur i användarstödet.

Jag kan inte registrera jäv? Det går inte att klicka ja/nej?

Det kan bero på två saker. Antingen har du ännu inte läst och accepterat jävsreglerna. Eller så är datumen för jävsanmälan inte aktuella. Kontrollera om perioden är öppen än, eller om datumet har passerat. Datumen finner du på beredningsgruppens startsida, klicka på namnet på beredningsgruppens i vänstermenyn. Läs mer om jäv genom att klicka här. Kontakta annars din handläggare för hjälp.

Hur kan jag skriva ut de omdömen/yttranden som jag har skrivit?

Du kan bara ladda ned och skriva ut dina omdömen och/eller förslag till yttranden eller yttranden när du väl har skickat in dem. Om du vill skriva ut dem innan du skickar in, går de i dagsläget bara att ladda ned som en excelrapport: Samlade individuella omdömen. Läs mer om det genom att klicka här.

Jag vill skriva mitt omdöme nu men det går inte, jag kan inte se knappen “skriv”?

Det beror antagligen på att datumet för att skriva ditt omdöme antingen har passerat eller ännu inte är aktuellt. Kontrollera datumen i kalendern på beredningsgruppens startsida. Om datumet har passerat, kontakta din handläggare för beredningsgruppen.

Senast uppdaterad: 2019-09-12

FORMAS

Drottninggatan 89, Box 1206, 111 82 Stockholm. Telefon: 08-775 40 00.

FORTE

Östra Järnvägsgatan 27, Box 894, 101 37 Stockholm. Telefon: 08-775 40 70.

VETENSKAPSRÅDET

Västra Järnvägsgatan 3, Box 1035, 101 38 Stockholm. Telefon: 08-546 44 000.