Prisma logotyp

Lösenord och SWAMID

Lösenordsinställningar


På sidan Lösenordsinställningar, flik Min profil, kan du ändra ditt lösenord. Fyll ditt gamla lösenord, ditt nya lösenord och bekräfta det nya lösenordet. Klicka på knappen Ändra lösenord.

Du får ett meddelande om att ditt lösenord har ändrats.

SWAMID-konto

Prisma är kopplat till tjänsten SWAMID. Det är en federerad inloggning som används av de flesta universitet, högskolor och myndigheter inom forsknings- och utbildningssektorn i Sverige. Om din arbetsgivare är ansluten till SWAMID kan du använda samma inloggningsuppgifter till Prisma som du använder på din arbetsplats.

När du väl är inloggad är det ingen skillnad mellan att logga in med eller utan SWAMID, det är bara två olika inloggningssätt.

Sidan SWAMID-konton på Min profil


På sidan SWAMID-konton på Min profil hanterar du det eller de SWAMID-konton som du har kopplat till ditt Prisma-konto. Om du skapade Prisma-kontot med SWAMID syns det kopplade kontot här. Annars kan du koppla SWAMID-konton till Prisma genom att klicka på knappen Logga in med SWAMID.

När du har klickat på Logga in med SWAMID får du upp en lista över anslutna organisationer. Hitta och välj din arbetsgivare i listan och klicka på Select. Sedan loggar du in med inloggningsuppgifterna från arbetsgivaren. SWAMID-kontot dyker då upp i Prisma och du kan sedan skapa kopplingen mellan kontona. genom att klicka på Lägg till som kopplat konto.

När kopplingen mellan ditt SWAMID-konto och Prisma är skapad syns kontot från din arbetsgivare i listan under rubriken SWAMID-konton.

Hittar du inte vad du söker i användarstöd eller frågor och svar?

Senast uppdaterad: 2016-08-25

FORMAS

Drottninggatan 89, Box 1206, 111 82 Stockholm. Telefon: 08-775 40 00.

FORTE

Östra Järnvägsgatan 27, Box 894, 101 37 Stockholm. Telefon: 08-775 40 70.

VETENSKAPSRÅDET

Västra Järnvägsgatan 3, Box 1035, 101 38 Stockholm. Telefon: 08-546 44 000.